7 decembrie 2015, 17:04

3 recomandări pentru atunci când doriți să concepeți un copil

Dacă v-ați hotărât să aduceți pe lume un copil, va trebui să țineți cont de trei lucruri esențiale, pentru a vă asigura că procesul concepției va fi un succes și că sarcina se va dezvolta într-un mod sănătos. Aceste recomandări sunt simple și vă pot crește șansele de a rămâne însărcinată, atunci când vă doriți acest lucru:

Recomandarea nr. 1 - Concepeți în ziua ovulației
Studiile arată că pentru a produce un fetus sănătos, celulele masculine, cât și cele feminine, trebuie să fie noi și tinere. Așadar, primul lucru pe care ar trebui sa îl faci, este acela de a ține un calendar pentru a calcula ziua ovulației, deoarece este indicat să încerci să concepi exact în acea zi. Motivul aceastei recomandări este vitalitatea celulelor de reproducere care începe să scadă după o zi de la eliberare. Tineți cont de această recomandare pentru ca lichidul seminal să fie activ, iar ovulul tânăr.

Recomandarea nr.2 – Utilizați tehnica de sporire a numărului de celule masculine
Al doilea lucru de care trebuie să țineți cont este tehnica de mărire a numărului de celule masculine de reproducere. Aceasta constă în abstinența bărbaților de a elimina lichid seminal, cel puțin cu 3 zile înainte de ovulație. Acest lucru asigură o eliberarea a unui număr maxim de celule masculine sănătoase în uterul femeii la concepere.

Recomandarea nr.3 – Încetați încercările, dacă ovulația depășește ziua 14
Monitorizați-vă momentul ovulației cu atenție, căci al treilea lucru de care trebuie să țineți cont este momentul exact al ovulației. Momentul optim este cel târziu ziua 14 de la ultimul ciclu menstrual, atunci șansele de a produce un fetus sănătos sunt de circa 90%. Dacă ovulația se produce după ziua 15, sansele de a produce un fetus sănătos se reduc cu până la 43%. Așa că, se recomandă să încetați încercările, dăcă constatați că ovulația nu se produce până în ziua 14.

Dacă țineți cont de aceste trei lucruri, puteți avea mai multe șanse de a concepe un copil. Se mai recomandă întreruperea consumului de tutun și alcool cu cel puțin o săptămână înainte de ovulație și o vizită la medic, atât dumneavoastră cât și partenerul, pentru a vă evalua amănunțit starea de sănătate.

Modificat Tag-uri: sarcina, ovulatie, bebe