2 iunie 2019, 09:04

Cum poți rămâne însărcinată dacă ai ciclu menstrual neregulat. Soluții concrete, pentru rezultate rapide

Ciclu Neregulat Sarcina

Dorința de a rămâne însărcinată pare deseori imposibilă pentru femeile care se confruntă cu ciclu menstrual neregulat, însă realitatea nu este de fapt cea pe care și-o imaginează acestea, ci una mult mai optimistă, mai ales atunci când se apelează la sfaturile specialiștilor, care vor oferi toate informațiile de care este nevoie.
 

Durata ciclului menstrual, factorul esențial de urmărit pentru obținerea unei sarcini

Durata medie a unui ciclu menstrual este de 28 de zile, însă acesta poate varia, multe femei având cicluri mai lungi sau mai scurte, iar în alte cazuri, durata ciclului diferă de la o lună la alta.

Este important să se ia în considerare durata ciclurilor atunci când se dorește obținea unei sarcini, deoarece, în funcție de aceasta, ovulația se va produce la un moment dat sau altul, iar acest lucru va fi diferit de la o femeie la alta. Pentru a număra zilele ciclului, este esențial de știut că ziua 1 este considerată prima zi de menstruație.
 

Ciclurile între 25 și 35 de zile sunt considerate ovulatorii

Deși ciclurile sunt diferite, cele cu durată între 25 și până la 35 de zile sunt considerate ovulatorii. Acest lucru înseamnă că, indiferent de cât de neregulat este ciclul, ovulația va avea loc, dar în fiecare caz la o altă dată.

În mod normal, ovulația are loc cu 14 zile înainte de apariția menstruației. Pentru femeile cu cicluri neregulate (dar în intervalul de 25-35 de zile), obținerea unei sarcini poate fi facilitată prin cunoașterea momentului ovulației, pentru a întreține relații sexuale.

Atenție! Dacă întrețineți relații intime în mod constant, de 2-3 ori pe săptămână, cel mai probabil se va acoperi ovulația sau zilele apropiate, indiferent de momentul în care are loc. De asemenea, există teste de ovulație care depistează prezența hormonului luteinizat (LH) în urină, pentru a afla care este cea mai bună perioadă în care puteți rămâne însărcinată, dar și aplicații mobile (e.g. My Calendar – Period Tracker), care ușurează monitorizarea ciclului menstrual.
 

Ciclurile cu durată sub 25 zile sau peste 35 zile necesită analiza și monitorizarea specialiștilor pentru a obține o sarcină

Femeile cu cicluri mai scurte de 25 de zile sau mai lungi de 35 de zile se confruntă cu mai multe dificultăți în a rămâne însărcinate. În acest caz, se consideră că nu există ovulație, iar pentru a obține o sarcină, este necesar să se apeleze la medicul specialist, pentru a stimula ovulația cu tratamente, uneori fiind nevoie să se recurgă și la tehnici de reproducere asistată, atunci când medicamentele orale nu stimulează ovulația.

Te așteptăm la Avicena Profertis, unde întreaga echipă îți va fi alături, prin analize, monitorizare și tratamente specializate, pentru ca visul de a deveni părinți să prindă viață:  0232 220 785 ; 0232 276 433  ; 0758 042 785

Sursă foto: beaute-feminin.com