Arhiva
Tag-uri

BTS FIV ICSI ITS IUI Papanicolau RejuvenareVaginala activitate alimentatie analize analize. anemie anexita anovulatie avicena avortspontan axita bebe bebelus cancer candidoza cauze chirurgie-plastica chist ciclu col complicații consultatiiginecologice consultațiiginecologice contraceptie control cresteresansesarcina dureriabdominale ecografie ecografie. efecte endometrioza endometrioză evolutie faramedicamente ferilizareinvitro fertilitate fertilitatebarbati fertilitatefemei fertilizare fertilizareinvitro fertiloscopie fibrom gravda gravida gravide hemoragie histeroscopie hormoni infectie infecție infertilitate infertilitatebărbați infertilitatesecundară insarcinata laparoscopie lipsaovulatiei masculina menopauza menstruatie menstruație miscare mituri nastereiasi naștere nutritie nutriție oboseala ovare ovulatie perioadapostpartum pierdereasarcinii recomandări riscuri sanatatefeminina sarcina sarcina2024 sarcinapierduta sarcină sexuală sfaturi siguranta simptome sperma sport sterilet stimulareaovulatiei stres supraveghereasarcinii tehnici timpurie tipuri toxică transmitere tratament tratamentFIV tratare trimestru trimestrul1 trompeuterine vaginozabacteriană vara varstamaterna vezica vitro


1 iulie 2020, 08:08

Cum să ai o sarcină ușoară în timpul verii

Când vorbim despre vară ne gândim în primul rând la mare, plajă, nisip, băuturi răcoritoare, vacanță, înghețată și multă căldură. Dar ce faci atunci când zilele devin adevărate cuptoare și cauți doar un colț de umbră și o adiere de vânt? Dar dacă acest lucru se duce în doi, cu un bebeluș gata să lupte cu razele de soare?

Iată cum trebuie să te adaptezi la temperaturile ridicate în timpul sarcinii:

1. Consumă cât mai multe lichide

Deshidratarea în sarcină apare ori în urma aportului scăzut de lichide, ori prin eliminarea lichidelor din organism, prin transpirația excesivă la temperaturi ridicate. Pe timpul verii, femeile însărcinate sunt mai predispuse la deshidratare. Aceasta se manifestă prin limba și mucoasa bucală uscate, piele uscată, slăbiciune musculară, confuzie, scăderea presiunii arteriale și scăderea diurezei (cantitatea de urină eliminată pe zi).

2. Poartă încălțăminte lejeră și odihnește-ți picioarele

Un alt aspect neplăcut cu care femeile însărcinate se luptă în timpul verii este cel al gleznelor umflate. Vasele de sânge se dilată din pricina căldurii excesive, ceea ce conduce la apariția inflamațiilor. Pentru a reduce intensitatea acestui lucru, medicii recomandă femeilor însărcinate să țină picioarele cât mai mult în sus, într-o poziție semi-verticală, atunci când se odihnesc. În acest fel, gravitația își face treaba și îmbunătățește circulația sanguină.

3. Practicarea înnotului ajută corpul și sarcina

Căldura excesivă este o povară pentru oricine, cu atât mai mult pentru o femeie însărcinată. Aceasta ne indispune și poate deveni de-a dreptul periculoasă pentru gravide. Viitoarelor mămici li se recomandă dușurile dese ce scad temperatura corpului, precum și înotul, extrem de benefic mai ales în lunile mari de sarcină. Gravitația redusă din apă favorizează circulația sângelui în corp, prevenind umflaturile. În apă, mămicile scapă de senzația de greutate apăsătoare din cauza burticii și se pot relaxa.

4. Protejează-ți pielea cu creme

Soarele este inamicul femeii însărcinate, deși câteva minute de expunere pe zi nu vor face niciun rău. Cu toate acestea,  expunerea prelungită la soare va determina producția în exces a melaninei, care conduce la rândul ei la apariția melasmei, denumită popular masca de gravidă. Melasma este caracterizată prin apariția la nivelul gâtului și a feței a unor pete de culoare închisă, maronii. Melasma poate să apară în orice perioadă a anului, dar se accentuează în timpul verii. Uneori, aceste pete persistă și după încetarea sarcinii, de aceea este nevoie ca femeile gravide să ia măsuri suplimentare în ceea ce privește protecția solară.

Servicii Avicena Profertis

Protejarea este cea mai bună soluție atât pentru tine, ca femeie însărcinată, cât și pentru micuțul din burtică. Medicii Avicena Profertis sunt alături de tine în orice moment. Pentru consultații și ecografii, programați-vă la 0232.220.785, 0758.042.785 sau pe www.profertis.ro.

Modificat Tag-uri: bebe, gravida, sarcina