Arhiva
Tag-uri

AvicenaProfertis FIV FerilizareinVitro FertilizareInVitro Fertiloscopia Iasi Inseminarea Primo-Vision Stimularea Varsta alimentatiegravide alimentatiesarcina alimentepentrugravide analize anomalii anovolutie assistedhatching atingere barbat bebelus bebelusi boalainflamatoriepelvina calculatoronline cancerovarian candidoza cauze cauzele-de-infertilitate cercetare chirurgieminiminvazivă chirurgieplasticășimicrochirurgiereconstructivă chistovarian chistovariancauze chistovariantratament cistitasifrigul conceptie conceptiesanatoasa copii cuplu cupluri curiozitati dezvoltare dublutest ecografie endometrioza fat fertilitatemasculina fertilizare fertilizarea fertilizareainvitro fertilizareinvitro fibromuterin fibromuterincauze fibromuterinsimptome fibromuterinșisarcina fiv făt haptonomia histeroscopia infectiaurinara infectieurinara infertilitate infertilitatea infertilitatii ingrijirepreconceptiva intrauterina laparoscopiechistovarian laparoscopieginecologica laparoscopierecuperare laparoscopietrompe mame mamica materialgenetic menstruație metoda-noua monitorizare-embrionara ovulatie ovulatiei ovulație preconceptie psihoemotional recomandare recomandari respectpentrupacient romantism sanatate sarcina sarcinaextrauterina sarcină simptome simptomesarcină sterilet steriletcufirdeaur steriletcupru steriletefectesecundare sterilethormonal steriletul:avantajeşidezavantaje stiatica stildeviatasanatos sănătate testdesarcina testdesarcinaacasa testdesarcinainstructiuni testdesarcinanegativ testdesarcinapozitiv tratament tratamentfibromuterin tratamentul triplultest urgențămedicală varsta verificare-rapida vezicasensibilalafrig vitro vârstă


12 iunie 2017, 09:58

Cum să te protejezi de temperaturile ridicate în timpul sarcinii?

Vara și-a intrat în drepturi, așa că e bine să știi cum te poți proteja de temperaturile ridicate, creând un mediu propice pentru tine și făt. Vor fi dese momentele în care, din cauza temperaturilor ridicate, vei simți că nu ai aer, iar noaptea nu vei putea dormi. Nu trebuie să te alarmezi, este o stare absolut normală.
 

Medicii specialiști ai Clinicii Avicena Profertis ți-au pregătit sfaturi utile care te vor ajuta să duci cu ușurință sarcina în perioada toridă a verii și să te bucuri cu adevărat de sarcină.
 

1. Acordă-ți tot timpul din lume
 

 Acordă-ți tot timpul din lume atunci când te pornești la drum și nu te grăbi să prinzi autobuzul. Evită să ieși din casă la orele de vârf. Dacă totuși este urgent, îmbracă-te în haine din bumbac, întrucât acestea lasă pielea să respire. Este recomandat să ai mereu cu tine o sticlă cu apă, deoarece hidratarea este esențială în timpul sarcinii, atât pentru tine, cât și pentru făt.
 

2. Evită băile fierbinți
 

Chiar dacă o baie fierbinte este o bună metodă de relaxare, pe timp de vară și, mai ales în timpul sarcinii, nu este recomandată. Înlocuiește-o cu un duș rapid, pentru ca temperatura corpului tău să nu crească considerabil și să nu-ți creeze o stare neplăcută.
 

3. Dormi într-o cameră răcoroasă, cât mai spațioasă
 

O cameră spațioasă și bine aerisită îți va da senzația că ai mai mult aer și te va ajuta să te odihnești mai bine. Dacă ai posibilitatea, dormi singură în zilele cu temperaturi ridicate. Un ventilator ți-ar putea fi de folos, iar dacă zgomotele de afară te deranjează, folosește dopuri de urechi. Creează-ți mediul propice și ai grijă de tine.
 

4. Relaxează-te
 

Încearcă să eviți să stai mult timp cu picioarele pe sol, pentru a evita ca acestea să se umfle. Dacă stai întinsă în pat, folosește o pernă pentru a ridica picioarele la același nivel. Este foarte important ca tu să te simți bine, pentru că la fel se va simți și bebelușul tău.
 

5. Bucură-te de plimbările în natură seara
 

Romantismul nu trebuie să lipsească din viața viitorilor părinți, așa că, invită-ți jumătatea la o  plimbare de seară în doi. Iubirea înseamnă plimbări și zâmbete, comunicare și o apropiere extraordinară de viitorul vostru copil, așa că, de ce nu ați porni încă de acum să călătoriți împreună? O călătorie între părinte și copil este cea mai frumoasă călătorie din lume.   
 

Pentru a afla ce trebuie să faci în această minunată călătorie de cunoaștere, te invităm la Clinica Avicena Profertis pentru a descoperi tainele celor 9 luni de sarcină.
 

Programează-te acum.