11 mai 2018, 10:04

Testul de sarcină: care este cel mai bun, cum și când să îl facem?

Testul de sarcină este metoda utilizată pentru a analiza prezența hormonilor în urină și pentru a afla dacă persoana în cauză a rămas însărcinată. Foarte practic, acesta este folosit de către majoritatea femeilor atunci când presimt că vor deveni mame. Pentru confimarea sau excluderea bănuielii, este foarte important ca acesta să se efectueze corect.

Cum funcționează testul de sarcină?

Obiectivul este de a căuta prezența hormonului hCG sau a gonadotropinei corionice umane, care se găsește exclusiv în corpul femeilor însărcinate. Acesta poate fi detectat în urină, în special în prima urină a zilei, în care se acumulează cea mai mare concentrație. Așadar, dacă efectuați testul și iese pozitiv, atunci aveți hormonul hCG în urină și, prin urmare, sunteți însărcinată.

Când și cum trebuie efectuat?

Este convenabil să așteptați 2-3 zile după întârzierea menstruației, iar cel mai indicat este să efectuați testul dimineața, imediat după ce vă treziți.

1. Testul de sarcină este compus din două părți, un capăt cu un ecran transparent și unul cu o formă ușor plată. Acesta din urmă este cel care trebuie să intre în contact cu urina. Pentru a fi mai ușor de efectuat, putem colecta urina într-un recipient curat și introduce partea menționată a testului ținut în poziție verticală. Este recomandat să se procedeze astfel, deoarece trebuie să ne asigurăm că urina nu ajunge pe ecranul testului.

2. Asigurați-vă că păstrați partea plată a testului în interior timp de aproximativ 5-10 secunde. Plasați-o apoi orizontal, cu ecranul orientat în sus, pe o suprafață plană și curată, e.g. chiuvetă, masă.

3. Așteptați 5 minute din momentul în care l-ați așezat pe suprafața plană. Imediat după acest interval de timp, rezultatul va apărea pe ecran:

-    Pozitiv: dacă apar două linii colorate, unul în zona de control (C) și altul în zona de testare (T), rezultatul indicând faptul că sunteți însărcinată. Intensitatea culorii poate varia în zona T, în funcție de concentrația hormonului hCG.
-    Negativ: dacă apare o singură linie colorată, înseamnă că nu a apărut concepția.

Atenție însă! Dacă linia nu apare direct în zona de control (C), rezultatul nu este fiabil și testul trebuie repetat. Pentru a evita această situație, scufundați testul în cantitate suficientă de urină și urmați în detaliu instrucțiunile din prospect.

Când este recomandat să se repete testul de sarcină?

Cazul femeilor care au cicluri neregulate este puțin mai complex, de aceea este recomandat să se repete testul de sarcină câteva zile mai târziu după primul, indiferent de rezultat.
În cazul femeilor cu ciclu regulat, dacă rezultatul este pozitiv, puteți fi sigură că sunteți însărcinată. Dacă a fost negativ, dar menstruația tot nu apare, testul trebuie repetat la cinci zile după primul.

Câte tipuri de teste de sarcină există?

Există două tipuri de test de sarcină. Deși procedura este aceeași, unele pot confirma dacă sunteți însărcinată, în timp ce altele pot specifica, în cazul unui rezultat pozitiv, în câte săptămâni de sarcină sunteți.

Dacă încercați să rămâneți însărcinată sau dacă ați primit deja confirmarea că sunteți însărcinată, vă așteptăm la Avicena Profertis, pentru a găsi răspunsurile la întrebările pe care le aveți și pentru a vă fi alături în noua etapă din viață: http://profertis.ro/contact

Sursă poză: chiquitosybebes.com

Modificat Tag-uri: sarcina, gravida