Arhiva
Tag-uri

BTS FIV ICSI ITS IUI Papanicolau RejuvenareVaginala activitate alimentatie analize analize. anemie anexita anovulatie avicena avortspontan axita bebe bebelus cancer candidoza cauze chirurgie-plastica chist ciclu col complicații consultatiiginecologice consultațiiginecologice contraceptie control cresteresansesarcina dureriabdominale ecografie ecografie. efecte endometrioza endometrioză evolutie faramedicamente ferilizareinvitro fertilitate fertilitatebarbati fertilitatefemei fertilizare fertilizareinvitro fertiloscopie fibrom gravda gravida gravide hemoragie histeroscopie hormoni infectie infecție infertilitate infertilitatebărbați infertilitatesecundară insarcinata laparoscopie masculina menopauza menstruatie menstruație miscare mituri nastereiasi naștere nutritie nutriție oboseala ovare ovulatie perioadapostpartum pierdereasarcinii recomandări riscuri sanatatefeminina sarcina sarcina2024 sarcinapierduta sarcină sexuală sfaturi siguranta simptome sperma sport sterilet stres supraveghereasarcinii tehnici timpurie tipuri toxică transmitere tratament tratamentFIV tratare trimestru trimestrul1 trompeuterine vaginozabacteriană vara vezica vitro


28 septembrie 2023, 16:25

Rolul nutriției și stilului de viață în îmbunătățirea fertilității la femei și bărbați

Nutriția pentru fertilitate la femei

 

O dietă echilibrată și sănătoasă este cheia unei fertilități optime la femei. Iată câteva sfaturi pentru îmbunătățirea fertilității prin nutriție:

Consumați alimente bogate în antioxidanți:Fructele și legumele proaspete, cum ar fi spanacul, morcovii, căpșunile și fructele de pădure, sunt pline de antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor reproductive de deteriorare și la creșterea fertilității.

Alegeți surse sănătoase de proteine: Includeți în dieta dumneavoastră proteine ​​din surse precum carne slabă, pește, ouă, nuci și leguminoase pentru a susține dezvoltarea și sănătatea ovarelor.

Consumați grăsimi sănătoase:Grăsimile sănătoase, cum ar fi cele din uleiul de măsline, nuci și avocado, pot avea un efect pozitiv asupra echilibrului hormonal și a sănătății sistemului reproducător.

Evitați excesul de cofeină și alcool:Consumul excesiv de cofeină și alcool poate afecta negativ fertilitatea. Încercați să le limitați și să vă concentrați pe hidratarea adecvată.

 

Stilul de viață pentru fertilitate la femei

 

Stilul de viață joacă, de asemenea, un rol important în îmbunătățirea fertilității la femei. Iată câteva recomandări pentru un stil de viață sănătos:

Exercițiile fizice moderate:Adoptați un program regulat de exerciții fizice moderate, cum ar fi mersul pe jos, yoga sau înotul, pentru a menține un nivel optim de activitate fizică.

Gestionarea stresului:Stresul cronic poate afecta fertilitatea. Căutați modalități de a vă relaxa și de a gestiona stresul, cum ar fi meditația, tehnici de respirație sau terapia prin artă.

 

Nutriția pentru fertilitate la bărbați

 

Rolul nutriției în îmbunătățirea fertilității nu este important doar pentru femei, ci și pentru bărbați. Iată câteva sfaturi pentru îmbunătățirea fertilității masculine prin alimentație:

Consumați alimente bogate în zinc: Zincul joacă un rol esențial în producția de spermatozoizi sănătoși. Sursele bune de zinc includ carne, nuci, semințe și produse lactate.

Includeți acizi grași Omega-3: Acizii grași Omega-3 sunt benefici pentru sănătatea spermei. Îi puteți găsi în pește gras (somon, ton), semințe de in și nuci.

 

Stilul de viață pentru fertilitate la bărbați

 

Pentru bărbați, adoptarea unui stil de viață sănătos poate spori și ei șansele de a concepe un copil. Iată câteva recomandări:

Evitați fumatul și alcoolul în exces:Fumatul și consumul excesiv de alcool pot afecta calitatea spermei. Eliminați aceste obiceiuri pentru a spori fertilitatea.

Evitați expunerea la substanțe toxice: Evitați expunerea la substanțe chimice toxice, cum ar fi pesticidele și substanțele chimice industriale, care pot afecta sănătatea spermei.

Medicii de la Avicena Profertis recomandă efectuarea unor controale periodice și detaliate și vă stau la dispoziție pentru a vă oferi îndrumare și sprijin în călătoria dumneavoastră către a deveni părinți. Luați măsuri pentru a vă îmbunătăți fertilitatea prin adoptarea unui stil de viață sănătos și a unei alimentații echilibrate. Suntem aici să vă sprijinim în fiecare pas al acestui drum frumos.

Programează-te la un consult și fă un pas înainte spre o viață minunată: 0232.220.785 / 0758.042.785.