15 decembrie 2020, 08:15

Al doilea trimestru de sarcină – ce trebuie să știi despre această perioadă

Probabil unul dintre cele mai importante lucruri care se întâmplă în trimestrul al doilea de sarcină este aflarea sexului bebelușului. Este un moment unic în viață, un moment de fericire, împlinire sufletească, atunci se umple inima de iubire și se așteptă micuțul pe lume pentru a-i oferi iubirea toată.

trimestrul-2-sarcina-avicena-profertis

Trebuie să știți că structura osoasă începe să se dezvolte mai bine, iar brațele aproape că iau forma finală, gâtul fătului devine mai rezistent, seformează celulele roșii, iar în ficat bila. Rinichii încep să producă urina care se elimină în lichidul amniotic, un proces care va dura până la naștere.

 

Tot în acest trimestru copilașul tău începe să audă și să răspundă la vocea ta, prin diverse mișcări.

 

Schimbările organismului în trimestrul 2 de sarcină

Un alt lucru bun este acela că în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină dispare senzația de greață și oboseală cu care te-ai confruntat în prima perioadă a sarcinii. Practic te vei simți ceva mai energică față se trimestrul 1.

 

În temă cu transformările corporale, trebuie să știi că o creștere semnificativă a uterului provoacă întinderea puternică a pielii, astfel, în unele cazuri, apar acele vergeturi greu de eliminat. Medicii de la Avicena îți recomandă să folosești un tratament din timp pentru această situație.

 

Vor fi situații în care vei avea dureri și amorțeli ale mâinilor cauzate de presiune asupra vaselor de sânge (afecțiune des întâlnită), vor fi și dureri de spate și de articulații de la modificarea curburilor fiziologice burticii si relaxinei.

 

Vei fi mai stăpână pe emoții și sentimente față de primul trimestru, dar tot vei avea câteva mici stări de iritabilitate, schimbări de dispoziție, tristețe. Este ceva normal, este o perioadă cu o mare încărcătură emoțională, totul plecând de la mișcările fetale, pe care începi să le simți foarte des.

 

Multe lucruri se întâmplă în trimestrul doi de sarcină, iar medicii specialiști de la Clinica Avicena Profertis te așteaptă cu brațele deschise pentru discuții, consult sau tratamente.

 

Avicena este alături de tine pentru mai multe informații despre minunata perioadă a sarcinii. Pentru programări, ne puteți contacta la unul dintre următoarele numere de telefon: 0232.220.785, 0758.042.785.