28 februarie 2022, 09:10

Cauzele durerilor abdominale

dureri-abdominale-avicena

Durerea abdominală este de mai multe tipuri.

 

Durerea viscerală: de cele mai multe ori este surdă și nu are o locație fixă. Durerea este situată pe linia mediană, periombicală sau hipogastrică, organele abdominale trimit fibre senzitive bilateral spre măduvă.

Durerea somatoparientală: este o durere intensă și mai precis localizată. Are o mișcare agravată, iar tusea și respirațiile profunde sunt prezente.

Durerea iradiantă:este o durere resimțită la distanță față de organul afectat.

De ce este necesar să vedem un medic

Evaluarea se face inițial printr-o discuție legată de mai multe aspecte privind durerea dumneavoastră, apoi se va face un  examen clinic general și local al abdomenului în urma căruia va stabili investigațiile necesare pentru certitudinea diagnosticului.

Localizare – deseori pacienții indică un sediu al durerii, dorind să afle în timpul discuției organul afectat doar în urma localizării. În spatele tegumentului există mai multe planuri suprapuse.

Simptomele asociate durerilor abdominale

Simptome generale: febră, frison, transpirații nocturne, scădere în greutate, mialgii, atralgii – pot traduce o afecțiune sistemică sau o afectare evolutivă de tip organic.

Semne și simptome digestive: modificarea tranzitului intestinal, vărsături, icter, exteriorizare de sânge de la nivelul tubului digestiv – impun investigații suplimentare pentru confirmarea diagnosticului.

Istoricul medical și expunerea la mediu sunt de asemenea, importante.

Medicii Avicena Profertis sunt pregătiți pentru a te ajuta în planificarea sarcinii, testarea afecțiunilor și tratarea acestora. Programează-te la un consult și fă un pas înainte, spre o sarcină sănătoasă: 0232.220.785, 0758.042.785