16 septembrie 2021, 08:07

Ce reprezintă primul trimestru de sarcină

Ce se întâmplă cu tine în primul trimestru de sarcină

În primul trimestru de sarcină apar și așa zisele grețuri normale pentru o sarcină, acestea se manifestă în timpul zilei sau al nopții. Greața apare în urma creșterii concentrației de estrogen și progesteron, acestea determină stomacul să elimine mai lent alimentele.

Unul dintre primele semne că ești însărcinată este creșterea în volum a sânilor. După două sau trei săptămâni de la concepție, modificările hormonale vor face sânii să devină mai sensibili, grei și dureroși.

Nevoia de a merge la toaletă se accentuează, în special noaptea. Foarte important este să mergi la toaletă ori de câte ori ai senzația de urinare pentru a preveni posibilitatea de a preveni infecțiile urinare.

Cât de importantă este relația cu partenerul în această perioadă

Este o perioadă în care este foarte important să ai parte de afecțiune și de sprijin moral. În primul trimestru de sarcină, datorită tuturor schimbărilor hormonale care au loc în corpul tău, vei avea momente în care te vei simți slăbită de puteri și că nu te înțelege nimeni. Încercă să ai răbdare și spune de fiecare dată tot ce te deranjează.

Aceste 14 săptămâni te pot ajuta că ai o relație mult mai deschisă cu partererul tău de viață, prin comunicare.

Primele investigații medicale

Medicul se va concentra în primul rând pe starea generală de sănătate. Istoricul tău medical este unul foarte important și din acet motiv medicul îți va pune multe întebări care te pot obosi.

Întâlnirile cu medicul vor avea loc într-un interval de 4-6 săptămâni.

Medicii Avicena Profertis îți stau la dispoziție cu sfaturi și susținere la fiecare pas. Programează-te la un consult și află cum să treci cu bine peste această afecțiune: 0232.220.785, 0758.042.785.

Modificat Tag-uri: