16 martie 2018, 07:07

Chistul ovarian: simptomele cel mai des întâlnite, dar totuși ignorate

Una dintre problemele ginecologice cu care femeile se confruntă cel mai des este chistul ovarian.

Ce sunt chisturile ovariene și de ce apar?

Sub forma unor săculețe minuscule, umplute cu lichid, chisturile ovariene se află în interiorul sau pe suprafața ovarelor, având posibilitatea de a se mări, motiv pentru care trebuie monitorizate de către medicul specialist.
Cauza principală a apariției este dereglarea hormonală și, de obicei, se dezvoltă la orice vârstă din perioada fertilă.

Consecințele chistului ovarian

Consecințele reprezintă principala preocupare a pacientelor, deoarece chistul ovarian ar putea implica și imposibilitatea de a avea copii, dar și scăderea calității vieții, în special celei intime.
Detectarea în timp util este esențială pentru urmarea tratamentului adecvat, care să readucă pacientei atât sănătatea, cât și sentimentul de liniște și împlinire.

Chist Ovarian Avicena

Simptomele chistului ovarian

1. Inflamație abdominală
Unul dintre cele mai ignorate simptome. Însoțită de durere sau nu, dacă aceasta apare frecvent sau nu dispare, poate fi o cauză a prezenței chisturilor ovariene.

2. Dureri în timpul contactului sexual
Pe lângă infecțiile vaginale, prezenta chistului ovarian poate fi cauza durerilor, mai ales dacă acestea apar tot mai des, afectând viața sexuală a pacientei.

3. Durere pelvină
Durerea pelvină este un semn foarte important al sindromului ovarian polichistic, mai ales dacă aceasta apare în afara perioadei menstruale.

4. Creșterea excesivă apărului
Hirsutismul este un simptom derivat din excesul de producție de testosteron, deoarece foliculii pielii și părului sunt foarte sensibili la această suprasolicitare.

5. Sângerări anormale
Unul dintre cele mai evidente simptome ale tulburărilor hormonale, mai ales dacă acestea apar la date depărtate de menstruație.

6. Modificări în obiceiurile de urinare
Dorința de a urina mai des, pe care nu o puteți controla, dar și arsurile după urinare indică faptul că mușchii pelvisului sunt slăbiți sau infectați.

7. Dureri de spate
Un sentiment de tensiune sau durere în partea inferioară a spatelui poate fi, de asemenea, o dereglare a sistemului reproducător.

8. Vărsături și stări de greață
De obicei un simptom al sarcinii, acestea pot fi și cauza unui dezechilibru hormonal, care este produs de chisturi.

9. Stare de oboseală continuă
În fața dezechilibrelor hormonale, aceasta tinde să apară continuu și cronic, motiv pentru care nu trebuie ignorate sau puse pe seama altor cauze.

10. Pierderea bruscă sau creșterea în greutate
Sentimentul de pierdere a poftei de mâncare sau prea multă poftă de mâncare sunt semne care trebuie luate în considerare ca simptome posibile dereglării hormonale.

Toate simptomele menționate pot să difere de la pacientă la pacientă.
Pentru a evita complicațiile, și, mai ales, consecințele, vă recomandăm să apelați la medicii specialiști Avicena Profertis pentru o examinare medicală amănunțită și pentru acordarea tratamentului adecvat.

Modificat Tag-uri: chist