4 noiembrie 2015, 10:10

Dilema infertilității

În zilele noastre, tot mai multe femei amână întemeierea unei familii sau nașterea unui copil, din dorința de a-și construi o carieră și a avea o situație financiară stabilă. În realitate, motivele care determină o femeie să amâne nașterea unui copil sunt mult mai multe, iar în aceste cazuri, există șanse de a constata că femeia a devenit infertilă. Din cauza factorilor poluanți de mediu, alimentației inadecvate sau a genelor nefavorabile, femeile pot observa că nașterea unui copil nu mai este posibilă. Această imposibilitate se datorează unor tulburări care pot să apară, mai cu seamă, în cea de-a doua parte a vieții fertile a femeii.


După 35 de ani, femeile pot constata că au devenit infertile din cauza unor probleme hormonale, o boală pelviană, precum endometrioza sau fibromul uterin. Totodată, abilitatea de a genera un mediu hormonal adecvat, necesar dezvoltării unei sarcini, scade considerabil odată cu înaintarea în vârstă. Statisticile arată că cele mai multe femei suferă un șoc emoțional atunci când află că au devenit infertile, căci un copil ar fi fost singurul lucru care le-ar fi lipsit fericirii lor.

Avicena Profertis
Doamnele și domnișoarele care au depășit vârsta de 35 de ani și care nu au reușit încă să aibă un copil, mai au șanse de a se bucura de miracolul de a da viață. Dacă înainte nu exista nici o speranță pentru cuplurile infertile, astăzi, noile tehnologii permit investigații amănunțite, astfel încât cuplul să poată experimenta soluția cea mai potrivită pentru problema cu care se confruntă.


Fertilizarea In Vitro (FIV) este una dintre soluțiile oferite de medici în urma investigațiilor și este văzută ca o extensie a procesului uman natural de reproducere, deoarece suplinește anumite procese care, în mod normal, se întâmplă în interiorul corpului. Mulți oameni consideră acest procedeu unul experimental, însă acest lucru se datorează faptului că sursele lor de informare nu au mai fost de mult actualizate. Fertilizarea In Vitro este o procedură recomandată cu încredere de către specialiști, iar în unele cazuri, această procedură este ultima posibilitate de a deveni părinți pentru cuplurile care se confruntă cu problema infertilității.


La Avicena Profertis, echipa de specialiști vă așteaptă cu interes pentru a vă oferi investigații avansate, care să vă ofere o viziunea aprofundată asupra cauzelor infertilității și o informare completă asupra procedurilor pe care cuplul ar trebui să și le asume atunci când consideră că au găsit soluția potrivită la problema lor. Dorința de a deveni părinte se poate împlini, iar infertilitatea poate să rămână doar o amintire.
 

Modificat Tag-uri: infertilitate, FIV