1 octombrie 2020, 10:10

Dușurile fierbinți în timpul sarcinii

La finalul zilelor stresante, majoritatea femeilor preferă să-și acorde un moment de răsfăț într-o cadă fierbinte cu spumă, sare, arome, flori. Dacă baia fierbinte ar veni la pachet cu un pahar de șampanie, un masaj capilar și un serial bun proiectat pe perete, probabil femeile și-ar dori ca apa să nu se răcească niciodată.

 

Pentru femeia gravidă, băile care depășesc temperatura de 38,5 grade celsius nu sunt recomandate. Apa care atinge corpul femeii însărcinate trebuie să fie monitorizată pentru a nu crea hipertermie.
Apă fierbinte = Riscuri pentru dezvoltarea sănătoasă a sarcinii și pentru sănătatea bebelușului.

bai-dusuri-femei-insarcinate

 

Medicii recomandă dușuri care nu depășesc 38 de grade și nu crează senzația de saună. Deoarece primele săptămâni sunt cele mai critice și, uneori definitorii pentru sarcină, se recomandă o atenție sporită.

 

Mai târziu, în lunile următoare, când riscurile nu mai sunt atât de ridicate, viitoarele mămici se pot relaxa în cadă dacă nu depășesc timpul de 10 minute și dacă temperatura corpului lor nu crește.

Pentru a evita creșterea temperaturii, se poate da drumul la apa rece în timp ce în cadă este apa caldă. Cu acest truc, nu se crează efectul de saună, se reduce transpirația și în același timp, se produce o senzație de revigorare.

De asemenea, mămicile în devenire trebuie să evite deshidratarea, exercițiile fizice solicitante, iar în cazul în care corpul lor suferă simptome care par a fi anormale, ar trebui să apeleze de urgență la medicul ginecolog.

 

Medicii Avicena Profertis sunt alături de tine pentru mai multe informații despre minunata perioadă a sarcinii.

Pentru programări, ne puteți contacta la unul dintre următoarele numere de telefon: 0232.220.785, 0758.042.785.

Modificat Tag-uri: gravida, sarcina, bebe