3 august 2021, 08:52

Hemoragia uterină tratată fără medicamente

hemoragie-interna-avicena-profertis

Tratamentul ciclului menstrual

Find influențată de echilibrul hormonal, tratamentul de regula este cel cu progesteron, Dar, la unele persoane, tratamentul este contraindicat, fiind vorba de istoric de cancer, de tromboze, de probleme hepatice etc.

Pacientele ajung sa recurgă la histerectomie, dar îndepărtarea uterului este o metoda radicală pe care unele paciente nu o doresc.

O nouă metodă de tratare a coagulării endometrului

Acum există alternativa coagulării endometrului, mucoasa de la interiorul uterului, care determina sângerările când nu este o cauză organică (fibrom, polul, cancer).

Cea mai nouă metodă, disponibilă în premieră în România la clinica Avicena Profertis, este prin radio frecvență. Dispozitivul, numit Novasure, asigură distrugerea endometrului fără afectarea restului uterului.

Cât de mult durează procedura?

Este o procedură rapidă, durând doar 2-3 minute, cu rare complicații dacă se respectă indicațiile metodei. Pacienta vine cu 2 ore înainte pentru verificarea analizelor și stării generale, ecografie. Apoi se face procedura sub anestezie superficială intravenos, și în 2 ore poate pleca acasă pacienta cu tratament antibiotic și antalgic pentru 2 zile.

Medicii Avicena Profertis îți stau la dispoziție cu sfaturi și susținere la fiecare pas. Programează-te la un consult și află cum să treci cu bine peste această afecțiune: 0232.220.785, 0758.042.785.

Vă așteptăm la clinica noastră pentru detalii și evaluarea în vederea procedurii.