Arhiva
Tag-uri

BTS FIV ICSI ITS IUI Papanicolau RejuvenareVaginala activitate alimentatie analize analize. anemie anexita anovulatie avicena avortspontan axita bebe bebelus cancer candidoza cauze chirurgie-plastica chist ciclu col complicații consultatiiginecologice consultațiiginecologice contraceptie control cresteresansesarcina dureriabdominale ecografie ecografie. efecte endometrioza endometrioză evolutie faramedicamente ferilizareinvitro fertilitate fertilitatebarbati fertilitatefemei fertilizare fertilizareinvitro fertiloscopie fibrom gravda gravida gravide hemoragie histeroscopie hormoni infectie infecție infertilitate infertilitatebărbați infertilitatesecundară insarcinata laparoscopie masculina menopauza menstruatie menstruație miscare mituri nastereiasi naștere nutritie nutriție oboseala ovare ovulatie perioadapostpartum pierdereasarcinii recomandări riscuri sanatatefeminina sarcina sarcina2024 sarcinapierduta sarcină sexuală sfaturi siguranta simptome sperma sport sterilet stres supraveghereasarcinii tehnici timpurie tipuri toxică transmitere tratament tratamentFIV tratare trimestru trimestrul1 trompeuterine vaginozabacteriană vara vezica vitro


27 octombrie 2023, 11:40

Cum să îți crești șansele de a rămâne însărcinată: sfaturi practice și mituri demontate

Dacă îți dorești să devii mamă, probabil că vrei să știi cum poți crește șansele de a rămâne însărcinată cât mai repede și mai ușor. În acest articol, îți vom oferi câteva sfaturi practice și îți vom demonta câteva mituri legate de concepție și fertilitate.

Stilul de viață sănătos: fundația fertilității

Un stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată, exerciții fizice moderate, hidratare adecvată, somn suficient și evitarea fumatului și a consumului excesiv de alcool, poate contribui la îmbunătățirea funcției reproductive și la prevenirea unor afecțiuni care pot afecta șansele de a rămâne însărcinată.

 

Monitorizarea ciclului menstrual: identificarea perioadelor fertile

Pentru a crește șansele de a rămâne însărcinată, este important să cunoști bine ciclul tău menstrual și să identifici perioadele fertile, adică acele zile din lună în care ai cele mai mari șanse de a concepe. Pentru a face acest lucru, poți folosi mai multe metode, cum ar fi calendarul menstrual, testul de ovulație, măsurarea temperaturii bazale sau observarea mucusului cervical.

 

Menținerea unei greutăți sănătoase: impactul asupra fertilității

Greutatea corporală poate avea un impact semnificativ asupra fertilității, atât la femei, cât și la bărbați. O greutate prea mică sau prea mare poate duce la dereglări hormonale, la ovulație neregulată sau absentă, la scăderea calității ovocitelor și a spermatozoizilor, la creșterea riscului de complicații în sarcină și la scăderea șanselor de a rămâne însărcinată. De aceea, este recomandat să menții o greutate sănătoasă, calculată în funcție de înălțime și de indicele de masă corporală (IMC).

 

Mituri demontate: ce nu funcționează pentru a rămâne însărcinată

Există multe mituri și credințe populare legate de concepție și fertilitate, care nu au nicio bază științifică și care pot induce în eroare cuplurile care își doresc un copil. Iată câteva dintre ele:

 

Nu este nevoie să ai activitate sexuală în fiecare zi pentru a rămâne însărcinată. Dimpotrivă, acest lucru poate duce la scăderea numărului și a calității spermatozoizilor. Este suficient să faci asta în perioada fertilă, de 2-3 ori pe săptămână, preferabil înainte de ovulație.

 

Nu există alimente sau plante care să îți crească fertilitatea. Nu există dovezi științifice că anumite alimente, cum ar fi ananasul, mierea, scorțișoara sau rodiile, ar avea efecte benefice asupra concepției. De asemenea, nu există plante care să stimuleze ovulația sau să îmbunătățească calitatea ovocitelor sau a spermatozoizilor. Unele plante pot chiar să fie dăunătoare pentru fertilitate, cum ar fi menta, salvie sau soia, care pot afecta echilibrul hormonal.

 

Nu există remedii naturiste sau alternative care să trateze infertilitatea. Nu există dovezi științifice că anumite terapii, cum ar fi acupunctura, homeopatia, aromaterapia sau reflexologia, ar putea trata cauzele infertilității sau să îmbunătățească șansele de a rămâne însărcinată. Unele dintre aceste terapii pot fi periculoase pentru sănătate sau să interacționeze negativ cu tratamentele medicale. De aceea, este recomandat să consulți un medic specialist înainte de a încerca orice fel de remediu naturist sau alternativ.

 

Medicii de la Avicena Profertis recomandă efectuarea unor controale periodice și detaliate și îți stau la dispoziție pentru a-ți oferi îndrumare și sprijin în călătoria ta către a deveni părinte.

Programează-te la un consult și fă un pas înainte spre o viață minunată: 0232.220.785 / 0758.042.785.