5 decembrie 2015, 16:20

Monitorizare embrioni FIV

Creșterea ratei de succes a Fertilizării in Vitro prin studiul creșterii embrionare
PRIMOVISION ™- SISTEMUL REVOLUȚIONAR DE EVALUARE A EMBRIONILOR ÎN FERTILIZAREA IN VITRO

 

Clinica Avicena Profertis a achiziționat un astfel de echipament, denumit PrimoVision ™ produs de firma Vitrolife, și care este primul astfel de echipament din România, după informațiile existente. Îl punem la dispoziția cuplurilor care se adresează pentru tehnici de fertilizare in vitro clasică sau I.C.S.I. centrului nostru, cu dorința de a crește și mai mult rata de succes și satisfacția clienților noștri.

 

În cadrul tehnicilor de Fertilizare in Vitro, o problemă importantă este evaluarea calității embrionilor. Simpla analiză la microscop, care, din motive evidente de evitarea expunerii la temperatura mediului și lumină (condiții agresive pentru embrion) se face doar o dată pe zi, nu are o valoare optimă. Practic, este doar un instantaneu și nu o evaluare dinamică a primelor ore de dezvoltare a embrionilor, esențiale în succesul F.I.V..

 

De circa 2 ani, tot mai multe centre implementează sisteme de supraveghere cvasi-continuă a embrionilor, care permit analiza dezvoltării dinamice a embrionilor. Practic, embriologul urmărește în formă condensată cadre la intervale prefixate (între 10 sec și 5 minute) pe care o cameră foto specială le preia din incubator.

 

Sistemul de analiză a imaginii fiind în afara incubatorului, embrionii nu mai sunt supuși stresului expunerii la mediul exterior, iar analiza computerizată prin programe speciale precizează pentru fiecare embrion calitatea sa, mult mai exact decât în analiza clasică și mai puțin dependent de “ochiul” experimentat al embriologului.

 

Nu în ultimul rând, tehnica oferă posibilitatea stocării sub formă de film, a evoluției embrionilor în primele ore de viață, până la transferul în uterul matern, important atât pentru analiza factorilor de succes și eșec, cât și pentru cuplu, care poate primi un filmuleț cu aceste momente extraordinare și încă atât de misterioase.