16 martie 2022, 13:45

Oboseala din timpul sarcinii

sarcina-oboseala-avicena

În timpul sarcinii oboseala este un simptom al primului trimestru care tinde să reapară și pe finalul sarcinii.  Există cazuri în care femeile resimt această oboseală pe tot parcursul sarcinii. 

Cauzele acestei oboseli nu sunt cunoscute încă, adesea se pune accentul pe modificările hormonale și în special pe creșterea progesteronului.

 

În același timp, grețurile și vărsăturile te pot scurge de energie. Pe lângă simptomele generale ale sarcinii, propriile gânduri te pot pune în dificultate.

Este important să începi să îți asculți corpul. Dacă trebuie mergi la culcare mai devreme, iar dacă ai posibilitatea poți să ațipești 15 minute în cursul zilei.

 

Asigură-te că ai o alimentație bună, necesarul de calorii este acum mai mare cu aproximativ 300 de calorii pe zi. O alimentație sănătoasă pentru sarcină conține fructe, legume, cereale și carne slabă.

Hidratarea este foarte importată, încearcă să reduci cafeina și asigură-te că bei suficientă apă.

 

Medicii Avicena Profertis sunt pregătiți pentru a te ajuta pe tot parcursul sarcinii și mereu gata să îți ofere cele mai bune sfaturi. Programează-te la un consult și fă un pas înainte, spre o sarcină sănătoasă: 0232.220.785, 0758.042.785.

Modificat Tag-uri: oboseala, sarcina, avicena