1 august 2020, 09:00

Planificarea vacanței în timpul sarcinii

Călătoriile din timpul sarcinii necesită mai multă grijă, dar în urma consultării cu medicul ginecolog, poți stabili care este cel mai potrivit moment pentru vacanță, cu ce mijloc de transport ar trebui să călătorești, precum și care sunt restricțiile de care ar trebui să ții cont. Momentul ideal pentru călătorii este al doilea trimestru de sarcină, perioadă în care grețurile din prima etapă au trecut și riscul de a naște prematur nu este atât de ridicat. În cazul sarcinilor fără probleme, se poate călători oricând, cu respectarea măsurilor de precauție recomandate.

Având în vedere contextul actual, planificarea vacanței este mult mai dificilă, dar nu imposibilă. Respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială scade șansa de a contacta noul coronavirus. Spălarea mâinilor cu săpun și purtarea măștii sunt acțiuni esențiale în acest moment. Informarea corectă este cea mai puternică armă în situația actuală, iar evitarea spațiilor aglomerate te ajută nu doar la prevenirea infectării cu noul virus, ci și la menținerea bunăstării psihice.

 

Alegerea mijlocului de transport

În ceea ce privește alegerea celui mai potrivit mijloc de transport, principalele vehicule pe care le poți folosi sunt mașina, autocarul, trenul, avionul sau vaporul. Dacă alegi să folosești unul dintre primele patru mijloace de transport, trebuie să iei în considerare faptul că spațiul de mișcare este restrâns, iar călătoria ar trebui limitată la 5-6 ore. De asemenea, e necesar să faci mișcare în timpul deplasării, în funcție de mijlocul ales.

  • - Dacă mergi cu mașina poți lua mai multe pauze în care să ieși din autoturism și să te plimbi.
  • - Dacă alegi autocarul sau trenul ca mijloc de transport, asigură-te că îți întinzi periodic picioarele, pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.
  • - Călătoria cu avionul devine inconfortabilă și poate prezenta riscuri într-o sarcină avansată, motiv pentru care unele companii aeriene cer aprobare din partea medicului dacă sarcina are mai mult de 28 de săptămâni.
  • - Vaporul poate fi un mijloc sigur de deplasare, dar trebuie să ții cont de posibilitatea apariției răului de mare și să verifici dinainte dacă la bord va fi prezent un medic pentru situațiile de urgență.

 

Recomandările medicilor Avicena Profertis

Pentru a avea o călătorie reușită, medicii Avicena Profertis îți recomandă o serie de măsuri de care trebuie să ții cont în planificarea unei vacanțe:

  • - contactează în prealabil compania aeriană sau navală pentru a verifica dacă se aplică reguli speciale pentru femeile însărcinate;
  • - alege o destinație potrivită, cu un climat temperat;
  • - evită țările exotice, în special pe cele cu riscuri de infecții;
  • - planifică suficiente pauze pentru mișcare;
  • - poartă o îmbrăcăminte confortabilă;
  • - împachetează un set de călătorie cu medicamentele de care ai nevoie.

 

Servicii Avicena Profertis

Vizitează medicul ginecolog pentru a te asigura că vei avea parte de o călătorie reușită. Pentru programări, contactează-ne la 0232.220.785, 0758.042.785.

Modificat Tag-uri: bebe, control, gravida, sarcina