1 septembrie 2020, 09:00

Pregătirea pentru venirea pe lume a lui bebe - bagajul de maternitate

Știm cât este de complicat să îți organizezi bagajul cu lucrurile de care ai nevoie pentru naștere, așa că medicii Avicena Profertis au alcătuit o listă cu ce ar trebui să conțină un bagaj de maternitate.

În primul rând, e bine să îți pregătești lucrurile încă din luna a șaptea sau a opta de sarcină, deoarece nu se știe cu exactitate ce se poate întâmpla. Ar fi util să ții bagajul într-un loc ușor accesibil și la vedere.

Suntem conștienți, de asemenea, că tendința de a împacheta cât mai multe lucruri este puternică, dar trebuie să ai în vedere faptul că șederea nu este, de obicei, una foarte lungă: aproximativ 3 zile pentru nașterile naturale și 5 zile pentru nașterile prin cezariană.

Bagajul pentru mamă

Spațiul din saloane este destul de limitat, deci nu este recomandat să împachetezi foarte multe. Lucrurile de care vei avea nevoie sunt:
- articole de igienă personală (șampon, săpun, gel de duș, pastă și periuță de dinți, deodorant, perie de păr, elastice, cremă de față și de corp, cremă pentru mameloane, 2-3 pachete de absorbante igienice, vată, hârtie igienică și tampoane pentru sâni);
- prosoape pentru față și corp;
- șervețele umede și uscate;
- 3-4 perechi de chiloți din bumbac;
- două cămăși de noapte sau pijamale, preferabil cu deschidere în față;  
- halat, șosete;
- două sutiene speciale pentru alăptare;
- papuci comozi pentru șederea în spital;
- haine pentru ieșirea din spital;
- telefon, încărcător, căști, baterie externă;
- cană, farfurie, bol, furculiță;
- pompă pentru sân.

Bagajul pentru bebe

- hăinuțe noi, din bumbac, spălate și călcate: 2-3 body-uri, căciulițe, pantaloni, bluze, salopete, șosete, mănuși;
- un pachet de scutece pentru nou-născuți și unul de șervețele umede;
- biberon, suzetă;
- un prosop moale;
- o păturică;
- cremă pentru iritații, ser fiziologic pentru igienizare;
- șampon și săpun pentru bebeluși.

Acte necesare la internare și la declararea celui mic

Pentru internare, ai nevoie de: buletin, adeverință de salariat (dacă este cazul), dosarul cu investigațiile, analizele și ecografiile din timpul sarcinii, detaliile asigurării de sănătate/cardul de sănătate, caiet de gravidă (dacă ai avut unul).

Pentru declararea copilului, e nevoie de: buletinul ambilor părinți, certificatele de naștere ale ambilor părinți și certificatul de căsătorie, toate în original și copie.

Pe lângă cele menționate deja, ai putea să îți mai iei la tine câteva gustări, apă, poate și o carte pentru divertisment. Și nu uita că cei apropiați îți pot aduce și ei lucrurile de care ai nevoie, în cazul în care ai omis ceva.

 

Medicii Avicena Profertis sunt alături de tine pentru mai multe informații despre minunata perioadă a sarcinii. Pentru programări, ne puteți contacta la 0232.220.785 sau 0758.042.785.