16 noiembrie 2020, 07:16

Primul trimestru de sarcină – tot ceea ce trebuie să știi în această perioadă

Chiar dacă ești la început de sarcină, anumite simptome nu vor ezita să apară. Astfel, trebuie să cunoști anumite lucruri care se vor întâmpla cu organismul tău, unele dintre acestea fiind normale perioadei în care te afli, altele care vor necesita vizita la un medic ginecolog.

primul-trimestru-sarcina-avicena-profertis

  1. Greţurile din timpul zilei: În primul trimestru de sarcină, multe femei pot prezenta stări de rău, cu simptome precum greaţa şi vărsăturile, din cauza nivelurilor crescute de hormoni din sarcină. Grețurile pot apărea în orice perioadă a unei zile.
  2. Poftele alimentare şi repulsiile: S-ar putea să observi că nu suporţi un anumit aliment sau să ai o poftă excesivă pentru un alt aliment.
  3. Sâni sensibili: Sânii pot fi unul din primele semne că ești însărcinată. Chiar după două, trei săptămâni de la concepție, modificările hormonale pot face ca sânii să devină sensibili și mai grei.
  4. Nevoia de a urina mai des: Vei avea nevoie să mergi la toaletă ceva mai des. Totul este cauzat de presiunea asupra vezicii urinare a uterului, care se mărește. Pentru a preveni infectiile urinare, mergi la toaleta ori de cate ori ai senzatia de urinare.
  5. Ameţeală: Aceste senzații se pot datora modificărilor hormonale. Încearcă să nu stai prea mult timp în picioare, iar atunci când te ridici din poziţie şezândă sau culcată, fă-o încet. Dacă ameţelile sunt severe, contactează-l imediat pe medicul tău.

La consultațiile la ginecolog, medicul se va concentra pe evaluarea stării tale generale de sănătate, identificarea unor posibili factori de risc și va determina vârsta gestațională a copilului tău. După prima vizită, următoarele consultații vor fi programate la un interval de 4-6 săptămâni.

 

Medicii Avicena Profertis sunt alături de tine pentru mai multe informații despre minunata perioadă a sarcinii.

Pentru programări, ne puteți contacta la unul dintre următoarele numere de telefon: 0232.220.785, 0758.042.785.