14 decembrie 2017, 10:05

Sarcină sau menstruație? Cele mai sigure simptome ale sarcinii

Primele simptome ale sarcinii pot fi foarte asemănătoare cu simptomele premenstruale, motiv pentru care multe femei descoperă mai târziu că sunt însărcinate, uneori chiar după 3 sau 4 luni de gestație.

Acest articol are scopul de a răspunde la întrebările cel mai des întâlnite și de a vă aduce la cunoștință diferențele dintre simptomele sarcinii și cele ale menstruației.

Este posibilă menstruația în timpul sarcinii?

Nu, femeia gravidă poate avea sângerări vaginale în timpul sarcinii, însă din punct de vedere tehnic, aceasta nu are menstruație.

Care sunt cauzele sângerării în timpul sarcinii precoce?

20-40% dintre femeile gravide au cel puțin un episod de sângerare vaginală în timpul primului trimestru de sarcină. Cauzele sunt mai multe, inclusiv implantarea oului fecundat în uter, modificări hormonale, leziuni sau răni pe vulvă, vagin sau uter, avort, amenințare de avort, sarcina ectopică etc.

Care este principalul semn al apariției sarcinii?

Principala pista este alterarea caracteristicilor obișnuite sângerării tale menstruale.
Sângerările sarcinii sunt de un roșu aprins, cu excepția cazurilor speciale, cum ar fi sarcina ectopică sau avort complet, situații în care sângerarea este mai închisă. În orice caz, caracteristicile sângelui sunt, de obicei, destul de diferite de cele ale menstruației.

Sarcină Avicena

Este ușor să distingem menstruația de sângerările vaginale din timpul sarcinii?

Caracteristicile sângerării menstruale diferă de la femeie la femeie. Există și cazuri în care femeile au un flux menstrual mic, de scurtă durată, care seamănă cu sângerarea ce apare în primele etape ale sarcinii. Prin urmare, nu este neobișnuit să se găsească cazuri în care viitoarele mămici au sângerat în primele luni de gestație și au crezut că sunt la menstruație normală.

Trei întrebări esențiale de luat în considerare la distingerea sângerării vaginale:

1. Sângerarea apare la data preconizată a menstruației?
2. Sângerările au aceeași durată și volumul obișnuit de menstruație?
3. Sângele are caracteristicile similare cu menstruația?
Dacă ați răspuns DA la cel puțin 2 din cele 3, posibilitatea de menstruație este foarte mare.

Care sunt simptomele sarcinii care seamănă cu simptomele menstruației?

Unele simptome premenstruale, cum ar fi: colici, retenție de lichide, mărirea sânilor, schimbări de dispoziție etc. pot să apară atât în timpul unei gestații inițiale, cât și în perioada premenstruală. Este esențial să comparați caracteristicile simptomelor. De obicei, simptomele sarcinii pot fi similare, dar nu sunt aceleași ca în perioada premenstruală.

Întârzierea menstruației este întotdeauna un semn al sarcinii?

Nu orice întârziere menstruală este sinonimă cu gestația în curs de desfășurare. Există mai multe cauze ale întârzierii menstruale, inclusiv stresul emoțional. Prin urmare, dacă menstruația dumneavoastră a întârziat câteva zile, pot exista alte explicații și nu neapărat este vorba de sarcină.

Pentru a scăpa de întrebări și de bănuiala că puteți fi însărcinată, efectuați testul de sarcină. Cu cel puțin o săptămână de întârziere menstruală, majoritatea testelor au o rată foarte mare de succes.

Vă dorim ca apropierea sărbătorilor să vă aducă cel mai frumos dar pe care îl puteți primi, vestea că veți deveni părinți.
Vă așteptăm la Clinica Medicală Avicena Profertis, să ne cunoaștem și să găsim împreună răspunsurile pe care le căutați: http://profertis.ro/contact
 

Sursă foto: http://www.mundodastribos.com