16 iulie 2021, 08:04

Tot ce trebuie să știi despre o sarcină toxică (disgravidie)

sarcina-toxica-disgravidie

Cauzele sarcinii toxice (disgravidie)

Cauzele care aduc o sarcină toxică (disgravidie), nu sunt încă cunoscute. Specialiștii spun însă că hormonul Hcg- gonadotropina corionică umana, un hormon specific sarcinii, eliberat de placentă, poate fi vinovat pentru senzația de greață și vărsăturile asociate cu sarcina. O altă teorie a sarcinilor toxice (disgravidie), este cea care se bazează pe istoricul medical al familiei din care provii.

 

Simptomele saricnii toxice (disgravidie)

Sarcina toxică (disgravidie), accentuează toate simptomele unei sarici normale. Există mai multe simptome pe care le putem simți atunci când avem o sarcină toxică (disgravidie). Cel mai intens simptom resimțit este cel al grețurilor.

- Grețuri și vărsături

- Salivă în exces

- Intoleranță alimentară

- Sensibilitate crescută la mirosuri

- Dureri abdominale

- Scăderi în greutate

 

Cum putem deosebi grețurile matinale de o sarcină toxică (disgravidie)?

Grețurile matinale sunt prezente până în primele 3-4 luni de când sarcina și-a făcut debutul, iar vărsăturile sunt rare. În timp ce o sarcină toxică (disgravidie), nu se ameliorează după un timp, vărsăturile sunt severe și duc la deshidratare.

O sarcină toxică (disgravidie), se manifestă încă din primele 6 săptămâni de sarcină și dispar după al doilea trimestru de sarcină, în jurul săptămânii 27. Cazuri în care sarcina a fost una toxică până în săptămâna 40, nu au fost rare deloc.

Prezența unei sarcini toxice crește riscul de a naște prematur.

 

Tratarea disgravidiei

Sarcina toxică (disgravidie), nu se poate trata, dar se poate ameliora. Pentru a face asta este bine să te consulți cu medicul care monitorizează parcursul sarcinii și să ții cont de câteva mici reguli.

  • Mese mici și dese
  • Gustări mici mereu înainte de a te ridica
  • Consumă alimente reci
  • Evită mâncarea grasă
  •  

Medicii Avicena Profertis îți stau la dispoziție cu sfaturi și susținere la fiecare pas. Programează-te la un consult și află cum să treci cu bine peste această afecțiune: 0232.220.785, 0758.042.785.