Cel mai mare impact al vaginozei bacteriene recurente este asupra stimei de sine și asupra vieții sexuale a femeilor, acestea evitând în mod regulat activitatea sexuală, fiind prea stânjenite și conștiente de simptomele lor pentru a se angaja în aceste activități. Așadar, vaginoza bacteriană este un tip de inflamație vaginală cauzată de creșterea excesivă a bacteriilor care se găsesc în mod natural în vagin și care perturbă echilibrul natural.
Aceste infecții pot apărea oricând, dar sunt cele mai frecvente în timpul anilor de reproducere sau de la sfârșitul adolescenței până la începutul anilor 1940. Simptomele includ o scurgere vaginală de culoare albă sau gri, urât mirositoare.
Cauzele și simptomele vaginozei bacteriene:
Vaginoza bacteriană (BV) apare atunci când unele dintre bacteriile vaginale cresc mai repede decât altele. Prea mult dintr-un singur tip de bacterii duce la un dezechilibru care poate apărea din mai multe motive, printre care regăsim: întreținerea relațiilor sexuale cu mai mulți parteneri, nefolosirea unei metode de protecție în timpul actului, fiind însărcinată, folosirea antibioticelor, un sistem imunitar scăzut, o viață sexuală activă, contact sexual cu parteneri noi.
Această afecțiune nu are întotdeauna simptome, motiv pentru care multe persoane nici măcar nu știu că se confruntă cu această problemă. Uneori, simptomele apar și trec sau sunt atât de ușoare încât nu sunt observate.
Apariția secrețiilor vaginale patologice gri-albicioase, subțiri sau apoase urât mirositoare sunt un prim simptom. Secrețiile vaginale patologice pot fi prezente atât după relațiile intime cât și în timpul perioadei menstruale.
Netratată la timp, aceasta crește riscul de infecție cu Chlamydia și gonococ în cazul contactului intim cu partenerul, iar în cazul în care dezechilibrul florei apare pe parcursul sarcinii, aceasta poate duce la naștere prematură.
Tratamente pentru vaginoza bacteriană:
Deși uneori această afecțiune trece fără tratament, simptomele ei pot semăna cu cele ale altor probleme de sănătate, cum ar fi gonoreea sau tricomaniaza, iar netratată la timp poate duce, de asemenea, la complicații, în special în timpul sarcinii.
Din aceste motive, obținerea unui diagnostic profesional este cheia pentru a asigura succesul tratamentului.
Antibioticele sunt eficiente în proporție de 90% pentru cazurile de vaginoză bacteriană, dar afecțiunea reapare adesea în câteva săptămâni. Printre medicamentele antibiotice pe care un medic le poate prescrie, se regăsesc: metronidazolul, crema cu clindamicină care necesită aplicare în interiorul vaginului sau tinidazolul, un alt antibiotic care poate trata vaginoza bacteriană dacă metronidazolul nu funcționează sau dacă afecțiunea reapare.
Astfel, medicii pot recomanda un curs prelungit de metronidazol. Dacă acest lucru este ineficient, ei pot prescrie un gel vaginal.
Oricine utilizează acest medicament ar trebui să evite alcoolul și să-și ia dozele cu alimente pentru a minimiza riscul de reacții adverse gastrointestinale.
Deși nu există un consens general cu privire la cea mai bună abordare, tratarea vaginozei bacteriene recurente implică de obicei un curs mai lung de tratament.
Medicii Avicena Profertis sunt pregătiți pentru a îți oferi cele mai bune sfaturi. Programează-te la un consult și fă un pas înainte, spre o viață minunată: 0232.220.785, 0758.042.785.
|